25. jan. 2011

På ønskepinnene mine

Er denne:

Har lyst til å lage noe til meg selv,for det har jeg aldri gjort før (bortsett fra at par luer,men det ender som regel med at de blir gitt bort til noen andre også).
Så dette skal jeg lage meg snart,jeg må bare få råd først.
Går ganske mye garn i den her,i tillegg er det dobbel alpakka,som koster litt mer.
Jeg får ønske meg gavekort på strikkebutikken ;)

Sykdom i huset

Nå har omgangsyken hatt sin tørn her i heimen,og sist ute var jeg.
Jeg trodde selvfølgelig jeg var så heldig at jeg slapp unna,men neida.
Jeg tok med meg sønnen min ut på en liten aketur igår,men måtte gå inn igjen da kvalmen overmannet meg helt.. Så i hele går lå jeg rett ut,fløy på do,og fikk ikke i meg en smule med mat.
Idag er jeg gudskjelov litt bedre,og har klart å være oppe store deler av dagen,bortsett fra 3 timer midt på dagen da jeg bare måtte legge meg ned. Dessverre får jeg jo ikke sove nå,pga den "luren" min.. ;) Så da sitter jeg heller på nettet.

Ett lite bilde av min søte lille trasse-gutt:


Han ser kanskje ikke så veldig sur ut,men det er han faktisk.
Han skulle nemlig IKKE smile til mamma'n sin nei..
Det går mye i "Nei","Vil ikke", "Gjøre selv" osv om dagen,men det er ikke så rart når man nærmer seg 3 år :) Tiden går utrolig fort,tenk at han er så stor gutt allerede :')

Det siste døgnet har det naturlig nok ikke blitt så mye strikking,men jeg har klart å få ferdig ett sett til Lillegutt (bortsett fra litt brodering og festing av knapper),og har begynt med noe til stedatteren min. Bilder kommer senere,må bare få ferdig det siste på settet :)

Ønsker dere en fin natt,skal prøve å legge meg igjen nå :)

21. jan. 2011

Kremmerhuset

Til jul fikk jeg ett gavekort på Kremmerhuset,og i dag har jeg handlet for det.
Utrolig vanskelig å velge hva man vil ha,men jeg fikk da bestemt meg til slutt :)
Det ble en kjempekoselig lykt,ett lilla kubbelys,ett hjerte,ett velkommen-skilt og en "lotus-blomst"-lysestake (som jeg hadde maken av,fått av Hanne,men kjøpte i lilla idag). Veldig fornøyd med fangsten,her kommer litt bilder. Jeg ELSKER Kremmerhuset altså,kunne gått i den butikken i timesvis.. *drømme*

(Beklager dårlige bilder,men jeg har bare mobil-kamera for øyeblikket)





Jeg har også strikket litt i det siste. Noe er fortsatt hemmelig,til mottakeren får det i posten neste uke :) Faktisk to mottakere som ikke vet annet enn at de skal få post *spennende*

Jeg strikket en Look-a-like-lue til ei venninde som hadde bursdag den 18.januar,sammen med denne fikk hun ett knippe med perlearmbånd og hårspenner:




Resten av mine siste prosjekter kommer etter at mottakerne har fått det :)

I går ryddet jeg litt i garnlageret mitt..
Og det var ikke lite jeg hadde. Problemet er at jeg ikke vet hva halvparten av garnet er,siden jeg ikke har spart på noen av magebåndene. Det var dumt,og nå er jeg en erfaring rikere ja.


Har kjøpt mer garn i dag,for å strikke ett sett med votter+lue til sønnen min,pluss at jeg har kjøpt inn garn til en isskrapevott som jeg tenkte mamma skulle få :) I tillegg kjøpte jeg meg to nøster med raggegarn,for jeg har ikke helt lyst til å gi opp håpet om at jeg skal lære å strikke sokker. Jeg sliter sånn med hælen,men jeg gir ikke opp :)

Ellers har det vært en rar start på det nye året. Søsteren min fikk en sønn i november,med keisersnitt. Og dette har væsket og skapt problemer for henne helt siden han kom til verden. Nå endte det med sykehusinnleggelse,og VAC-behandling (trykk på linken,så får du en forklaring på hva dette er). Først var det snakk om 3 dagers innleggelse,men som hele tiden ble utvidet,fordi såret ikke grodde så godt.. Nå har hun vært innlagt i over en uke. Så jeg har vært hos mamma for å hjelpe til litt med lille nevø.. Som er like snill som dagen er lang! Vi har vært på besøk hos søsteren min hver eneste dag,og selvfølgelig er det forferdelig for henne å ligge der når hun har den søte sønnen sin hjemme. Håpet er at hun får komme hjem imorgen,vi krysser alt vi har. Jeg var nødt om å reise hjem på onsdag,for både far og sønn her hjemme var syke av omgangssyken. Og da hadde jeg vært en uke allerede. Lillegutt begynner å bli frisk nå virker det som,men det er verre med pappa'n :/ Jeg har unngått det så langt,men jeg har vært hysterisk med spritingen.. ;)

Men da gir jeg meg for ikveld,skal kose meg med potetgull og dip ikveld :)
Ha en fin helg :)

18. jan. 2011

Give-away hos A-I's lille verden :)



Nå har jeg trekt meg to lodd,ett for å kommentere i bloggen hennes og ett for å linke til give-awayen :) 

Det er selvfølgelig GARN man kan vinne,og da er jeg selvfølgelig med med en gang ;)

Stikk innom du også :) A-I's lille verden



Her er ett eksempel på det du kan vinne,håndfarget garn fra Kina: 



11. jan. 2011

Give-away i matpakkebloggen.




Matpakkebloggen,en blogg jeg har tenkt å følge med på videre hvertfall,jeg er ikke den som er mest oppfinnsom med matpakka til sønnen min.
Følg med,og vær med i trekningen som er den 14.januar :)

8. jan. 2011

Strikkehelg i helga

Når humøret ikke er helt på topp,så er strikking utrolig bra terapi.
Bare synke ned i strikkingen,og glo på tv,drikke brus og spise godteri.

Jeg har vært litt produktiv,og har altså klart å strikke + tove ett par votter til søsteren min,og strikket Bella's Eclipse lue fra Twilight-sagaen. Jeg fant mønster på ravelry.com. Kjøpte garn til den lua for en evighet siden,så nå var det på tide å ta pinnene fatt :) Ble ganske fornøyd,men skulle gjerne ha hatt den litt lengre og videre,så denne gir jeg bort til ei god venninde som også er blodfan. :D Håper hun ikke ser dette innlegget.. ;)

Her er bildebevis:

Og vottene til min søster:


Nå driver jeg å knoter med ett par pulsvarmere,men jeg klør meg mer i hodet enn jeg strikker.. Har rekt opp 3 ganger allerede.Men jeg gir meg ikke. :)

5. jan. 2011

Godt nytt år

Da er jeg tilbake fra juleferie,har vært borte i 2 uker nå.
Har vært 1 uke hos svigermor,og en uke hos min mamma,og vi har hatt en fin jul og en fin nyttårsfeiring.
Det nye året startet riktignok med kraftig influensa for sønnen min og meg,vi ligger syltet begge to :( Håper vi blir friske snart,spesielt Tobias som sliter veldig.Hatt mye feber den siste uka,og nå mistenker jeg at han har vondt i ørene sine :(

Men det at jeg er syk har ikke stoppet meg fra strikkingen,det er omtrent det eneste jeg har orket når jeg har vært hos mamma.
Så det ble en "Look-a-like"-lue til søsteren min (Fra LilleRosin's blogg) + en vott. Ja,lenger har jeg ikke kommet enn den ene votten,for den ble litt mislykket under toving (det ble hull..Ja,jeg festet tråden for dårlig).Dessuten ble votten for liten for søsteren min,så da lager jeg litt større neste gang.Votteoppskriften fant jeg forresten hos Ullkurven,en veldig fin blogg med enkle oppskrifter (hvertfall denne ene votten,som jeg prøvde ;p) Bilde av votten kommer senere :)

Look-a-like-lua er strikket i Artic fra Europris,pinne nr 4.



Før jul så strikket jeg på meg senebetennelse,for jeg hadde en haug med julegaver som skulle bli ferdig til jul.
Jeg fikk ikke lagt ut noen bilder av det jeg holdt på med,siden det tross alt var julegaver,men her kommer ett lite knippe hvertfall :)

Den grønne og gråstripete lua er strikket i Viking Alpakka,husker ikke helt pinnenr.
Det samme med den grønnstripete lua. Den lilla er strikket i topp't tå,på pinne nr.5.Jeg syns personlig at luene ble finest på Alpakka-garnet,men den ble egentlig mest hengslete.Så jeg har blitt mer fan av Look-a-like-lua,den er en mellomting.

Alle disse tre luene er Teshas baggy lue

Litt hjemmelagede julegaver er alltid koselig å få syns jeg,og kjøkkenklutene er jo en drøm å strikke :)
Klutene er strikket med Mor Aase Bomull fra Rema og Tuva Bomull fra Europris,på pinne nr.3,5 :) Oppskriften husker jeg ikke helt hvor jeg fant,men oppskriften er enkel: pinne 3,5.61 masker,en omgang rett,en omgang med en rett og en vrang,til kluten er like lang som den er bred,første maske taes alltid løst av.Fell løst av når du er ferdig.


Det ble en del luer (selv om ikke alle vises her) og en del kjøkkenkluter.Jeg ble ikke ferdig med alt,men det får gå.Til neste jul begynner jeg litt tidligere,det er sikkert og visst.


Jeg fikk også en litt dum beskjed rett før jul; Jeg er ikke 100% ferdig utdannet helsesekretær enda.Jeg kan godt jobbe som helsesekretær,jeg får utdelt kompetansebevis og alt fra skolen.Men jeg får altså ikke vitnemål før jeg har fullført noen allmenfag + litt praksis.Dermed får jeg heller ikke autorisasjon som helsesekretær = vanskelig å få jobb.
Så da er det muligens på an igjen med skole,denne gangen da altså matte,norsk,osv.. Jeg dør på meg! Jeg har fryktelig lyst til å gjennomføre det,men jeg må innrømme at jeg mister litt motet.
Vi får se hvordan det går :)

Ett riktig godt nytt år til alle sammen :)
Nå har jeg gjort bloggen min åpen for søking også,så blir spennende å se om det blir flere lesere her :)

God natt alle sammen :)