5. jan. 2011

Godt nytt år

Da er jeg tilbake fra juleferie,har vært borte i 2 uker nå.
Har vært 1 uke hos svigermor,og en uke hos min mamma,og vi har hatt en fin jul og en fin nyttårsfeiring.
Det nye året startet riktignok med kraftig influensa for sønnen min og meg,vi ligger syltet begge to :( Håper vi blir friske snart,spesielt Tobias som sliter veldig.Hatt mye feber den siste uka,og nå mistenker jeg at han har vondt i ørene sine :(

Men det at jeg er syk har ikke stoppet meg fra strikkingen,det er omtrent det eneste jeg har orket når jeg har vært hos mamma.
Så det ble en "Look-a-like"-lue til søsteren min (Fra LilleRosin's blogg) + en vott. Ja,lenger har jeg ikke kommet enn den ene votten,for den ble litt mislykket under toving (det ble hull..Ja,jeg festet tråden for dårlig).Dessuten ble votten for liten for søsteren min,så da lager jeg litt større neste gang.Votteoppskriften fant jeg forresten hos Ullkurven,en veldig fin blogg med enkle oppskrifter (hvertfall denne ene votten,som jeg prøvde ;p) Bilde av votten kommer senere :)

Look-a-like-lua er strikket i Artic fra Europris,pinne nr 4.Før jul så strikket jeg på meg senebetennelse,for jeg hadde en haug med julegaver som skulle bli ferdig til jul.
Jeg fikk ikke lagt ut noen bilder av det jeg holdt på med,siden det tross alt var julegaver,men her kommer ett lite knippe hvertfall :)

Den grønne og gråstripete lua er strikket i Viking Alpakka,husker ikke helt pinnenr.
Det samme med den grønnstripete lua. Den lilla er strikket i topp't tå,på pinne nr.5.Jeg syns personlig at luene ble finest på Alpakka-garnet,men den ble egentlig mest hengslete.Så jeg har blitt mer fan av Look-a-like-lua,den er en mellomting.

Alle disse tre luene er Teshas baggy lue

Litt hjemmelagede julegaver er alltid koselig å få syns jeg,og kjøkkenklutene er jo en drøm å strikke :)
Klutene er strikket med Mor Aase Bomull fra Rema og Tuva Bomull fra Europris,på pinne nr.3,5 :) Oppskriften husker jeg ikke helt hvor jeg fant,men oppskriften er enkel: pinne 3,5.61 masker,en omgang rett,en omgang med en rett og en vrang,til kluten er like lang som den er bred,første maske taes alltid løst av.Fell løst av når du er ferdig.


Det ble en del luer (selv om ikke alle vises her) og en del kjøkkenkluter.Jeg ble ikke ferdig med alt,men det får gå.Til neste jul begynner jeg litt tidligere,det er sikkert og visst.


Jeg fikk også en litt dum beskjed rett før jul; Jeg er ikke 100% ferdig utdannet helsesekretær enda.Jeg kan godt jobbe som helsesekretær,jeg får utdelt kompetansebevis og alt fra skolen.Men jeg får altså ikke vitnemål før jeg har fullført noen allmenfag + litt praksis.Dermed får jeg heller ikke autorisasjon som helsesekretær = vanskelig å få jobb.
Så da er det muligens på an igjen med skole,denne gangen da altså matte,norsk,osv.. Jeg dør på meg! Jeg har fryktelig lyst til å gjennomføre det,men jeg må innrømme at jeg mister litt motet.
Vi får se hvordan det går :)

Ett riktig godt nytt år til alle sammen :)
Nå har jeg gjort bloggen min åpen for søking også,så blir spennende å se om det blir flere lesere her :)

God natt alle sammen :)

2 kommentarer:

 1. Så fine julegaver da! Det nederste bildet av kjøkkenklutene, var det innholdet i gavene, eller bare klutene?
  Lekker komponert bilde btw ;)

  Hvordan er de å tørke med i forhold til de tynne man kjøper på rema? Har aldri hatt noe annet enn billige kluter, hehe.

  SvarSlett
 2. Alt du ser på det nederste bildet var med i julegaven :)

  Jeg har ingen sånne selv foreløbig,men fikk prøvd noen da jeg var på juleferie (strikket en til svigermor),og jeg syns de var utrolig deilige å vaske benkene og bordet med.Gode å vri opp,og tørker greit når de henger på vasken :) Anbefaler de virkelig,skal prøve å få strikket ett par til meg selv også,hvis jeg får tid ;)

  SvarSlett

Legg gjerne inn en kommentar her!